BEREIKBAARHEID

Bereikbaarheid en de beschikbaarheid van je aanbod hangen nauw samen. Ook al kan je niets doen aan de locatie van je sportclub of de ruimtelijke ordening. Met kleine inspanningen kan je jezelf wel beter bereikbaar maken zodat je aanbod fysiek, ruimtelijk en in de tijd toegankelijk is.


‌Transportmogelijkheden

Het traject van en naar de sportclub is niet voor iedereen evident. Het ontbreken van een auto of een fiets, de prijs van openbaar vervoer of het ontbreken van internet om busuren op te zoeken kunnen een drempel vormen. En jammer genoeg hang je ook vast aan de dienstregeling van het openbare vervoer.

tip

Breng mensen in contact om carpoolen mogelijk te maken, communiceer de dienstregeling van trein, tram en bus of hang een plannetje op met de bushaltes in de buurt. Of luister naar je leden en zoek samen met de sporters naar een geschikte oplossing.


‌Als club bereikbaar zijn

De vraag naar bereikbaarheid rijst ook op het moment dat sporters meer informatie wensen over jullie club(werking). Vinden ze die info alleen online, kunnen ze gewoon binnenstappen en iemand aanspreken? Is die informatie bovendien volledig of verwachten jullie voorkennis van toekomstige sporters? Duid een verantwoordelijke aan waar sporters terecht kunnen bij problemen. Deze persoon kan informatie geven op maat van de sporter of zijn gezin, rekening houdend met de gezinsorganisatie en gezinssituatie.

Duid een aanspreekpunt aan

Duid een verantwoordelijke aan waar sporters terecht kunnen bij problemen. Deze persoon kan informatie geven op maat van de sporter of zijn gezin, rekening houdend met de gezinsorganisatie en gezinssituatie.

Extra tip: stel een club-API aan. Een laagdrempelig aanspreekpunt integriteit kan voor veiligheid zorgen in jouw club.

communiceer duidelijk 

Stel communicatie op met het gedacht dat de lezer niéts weet over sporten in clubverband. Dit zorgt ervoor dat sporters niet teleurgesteld zijn als ze zien wat sporten in jullie club écht betekent. Laat de tekst eens nalezen door iemand die nog nooit in clubverband gesport heeft. 

‌Organiseren jullie initiaties of vriendjesdagen? Communiceer dat via verschillende kanalen: laat je flyer achter in het buurthuis, de kringwinkel, scholen, de moskee, verenigingen, huisartsen...‌
Verspreid je info via verenigingen specifiek opgericht voor het doelpubliek dat je wilt bereiken en spreek ook sociale partners uit de buurt (bv. het OCMW).

8 tips voor een warm onthaal

Iedereen is welkom in jouw club. Straal dat uit en zorg ervoor dat (nieuwe) leden zich snel thuis voelen. Een handige checklist kan hierbij helpen.